Sv. Jan Rylský

1. 11. 2008 17:23
Rubrika: Nezařazené

Svatý Jan pocházel z vesnice Skrim (Bulharsko), která je blízko u Budapeště. Když jeho rodiče zemřeli, tak odešel z vesnice a uposlechl Pánovo volání, stal se mnichem. Usadil se v pustině ale po nějaké době ho přepadli loupežníci, zbili ho a vyhnali ho odtamtud. Tehdy Jan odešel do rylské pouště, kde žil v dutině velkého stromu. Zde pokračoval v asketickém životě. Žil tu v samotě více než padesát let.

 

 

 

 

 K Janovi časem začalo přicházet mnoho lidí. Přinášeli i nemocné, které svatý uzdravoval,brzy přicházeli také ti, kteří chtěli žít v jeho blízkosti. Postavili tam chrám a klášter a igumenem se stal Jan. Byl dobrým pastýřem, který mnohé přivedl k Pánu. V sedmdesáti letech odešel do Království svého milujícího Pána. Jeho ostatky byly uloženy v Sofii, později byly přeneseny do Ostřihomi, odtud do Trnova (Bulharsko) a 19.10.1238 do Rylského kláštera, kde se nalézají dodnes.

Zobrazeno 1001×

Komentáře

Vianney

Malej typ. Před vloženim textu dát položku "vymazat formátování" vznikne z toho pak prostej text, kterej pak lze vytučnit nebo "vykurzívovat" ale nevkládat v původnim formátu, dělá to pak takovouhle paseku, že se to dá sotva přečíst.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio